Син екран (BSOD) на Windows Server 2008 след обновяване на AVG (3290)

Всички, направили обновяване 3290 на антивирусната програма AVG Business на сървърите си след рестартиране получават син екран (BSOD) с грешка:

STOP: c0000135 {Unable To Locate Component}

This application has failed to start because MSVCR80.dll was not found.

Re-installing the application may fix this problem.

Проблема се състои в това, че библиотеката на Microsoft Visual C Runtime 8.0 не е включена. Ако все още не сте рестартирали от AVG препоръчват използването на файла http://update.avg.com/softw/10/update/fixcorex3.exe, който след инсталация предодвратява BSOD.

Решението на проблема е да се копира файла от работещ компютър (ако го няма се инсталира Visual C Runtime 8.0) на сървъра. Най-лесно това може да стане с Ubuntu 10.10 USB – поддържа почти всички RAID системи и почти всички мрежови карти.

Стъпки за решаване:

1. Свалете си Ubuntu 10.10 Desktop от http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download

2. Ако разполагате с IPMI, iLO или подобен KVM over IP свържете ISO файла към него и заредете от него, иначе създайте зареждащо CD/DVD или USB с помощта на UNetbootin (http://unetbootin.sourceforge.net/).

3. След зареждането на Ubuntu настройте LAN интерфейса (Eth0 или Eth1) за достъп до Интернет или друг компютър и копирайте файла MSVCR80.dll на сървъра в папките c:\windows\system32\ и C:\Program Files (x86)\AVG\AVG10 и рестартирайте сървъра нормално. Операционната система ще се зареди и ще можете да опитате официалното решение на проблема от AVG (http://www.avg.com/eu-en/support).

Вижте още статии